Bijna 100 jaar kapper Piet

De eerste kapper in de familie
Opa Theo wilde het kappersvak in. Hoe dat idee ontstaan is weten we niet, maar het zat niet in de familie. Hij trad in dienst bij kapper Bus op de Nieuweweg. Later werd dat kapsalon Carla. Bij kapper Bus leerde mijn opa het kappersvak!
Hij wilde heel graag een eigen kapperszaak. En in 1933 was het zover, opa Theo had op 18-jarige leeftijd zijn eigen zaak en werd een deel van zijn ouderlijk huis aan de Dorpsstraat 285 verbouwd tot een herenkapsalon.

De oorlogsjaren
En toen kwam de oorlog. Toen mijn opa zich moest melden voor Duitsland deed hij dat niet maar dook onder bij tante Lies in huis op nummer 276.
Het was een spannende tijd, want het viel wel een beetje op dat er steeds mensen naar nummer 276 toegingen voor een scheer- of knipbeurt. Soms zat de kamer vol bij tante Lies. Het was er erg gezellig want opa Theo knipte en schoor de klanten in de keuken van tante Lies in zijn eigen scheerstoel met een zeil op de vloer. De familie waarschuwde voortdurend dat het  gevaarlijk was wat ze deden maar zoals tante Lies zei: ‘Je moet een beetje vertrouwen hebben.’ Gelukkig is er niets gebeurd. En als er dreiging was dan vluchtten zij op tijd het land in. 

De doorstart
Na de oorlog ging de kapsalon weer draaien en opa Theo leerde Trien Sinkeldam uit De Rijp kennen, een bakkersfamilie. Zij trouwden in 1947. Zij kregen vijf kinderen: Clea, Nico (mijn vader), Ria, Elly en Trudie. 

De volgende generatie
In 1967 ging mijn vader Nico bij opa Theo in de kapsalon aan de slag. En in 1975 trouwde mijn vader met mijn moeder (Janny) en samen werkten zij in de kapsalon. De zaak was inmiddels uitgebreid tot dames- en herenkapsalon. In 1982 werd ik geboren. 
In 2001 kregen mijn ouders de kans om midden in het centrum van Wormer onze kapsalon voort te zetten. Ik had inmiddels ook mijn opleiding tot kapster gevolgd en kwam bij hen in de zaak werken.

Derde generatie Piet
Inmiddels is het 2018 en mijn ouders zijn allebei 67 geworden.
Nu is het mijn beurt het roer over te nemen. Samen met mijn team en mijn ouders heet ik jullie van harte welkom in de vernieuwde salon. Op naar het 100 jarig bestaan van Piet kappers. Mijn opa moest eens weten!
Tot ziens, Karlijn Piet

Dorpsstraat 42
1531 HM Wormer
Afspraak maken:
bel (075) 642 1671

Bij verhindering ruim van te voren afbellen.
Via de e-mail een afspraak maken is niet mogelijk.

maandag: gesloten
dinsdag: 9.00 - 18.00 uur
woensdag: 9.00 - 18.00 uur
donderdag: 9.00 - 21.00 uur
vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
zaterdag: 8.00 - 14.00 uur
zondag: gesloten

© NicoPiet kappers by Karlijn | realisatie: Pol Ontwerpt